Loading Dogodki

« All Dogodki

18 junija @ 15:00 - 19:00

SLOAM, Slovenska agencija za mlade v letošnjem letu organizira prvi slovenski Social Impact Award – projekt, ki spodbuja mlade k razvoju socialno-podjetniških inovacij za reševanje najzahtevnejših družbenih izzivov našega časa. K prijavi vabijo mlade z izrazitim čutom za soljudi, ki bodo ustvarjali družbene spremembe in se potegovali za nagrado Social Impact Award (SIA).
Projekt Social Impact Award nudi podporo mladim socialnim podjetnikom, ki so še v zgodnji fazi razvoja in izvedbe inovativnih poslovnih rešitev za spopadanje z najpomembnejšimi družbenimi izzivi našega časa. V mednarodnem prostoru je projekt prisoten že več kot desetletje, v Sloveniji pa začenja svojo pot v letu 2021.
Z mesecem junijem se začenja sodelovanje med občino Trbovlje (ZMŠT) in SLOAM, Slovensko agencijo za mlade. Projekt, ki prvič pri nas celostno in na nacionalnem nivoju razvija socialno podjetništvo med mladimi, hkrati pa nagrajuje najboljše socialno-podjetniške ideje preko vseslovenskega natečaja, bo potekal med aprilom in oktobrom 2021. Dogodki in delavnice, ki se bodo v občini Trbovlje in drugod po Sloveniji odvijali vse do 21. junija 2021, ko je predviden rok za oddajo prijav socialno-podjetniških idej, so še »Social Impact Weekend«, »Social Lab«, »Hack Your SIA« in »Chat with Impact«. Več o aktivnostih si lahko preberete na spletni strani https://slovenia.socialimpactaward.net.
Social Impact Award predstavlja dolgoročni program, ki se ne zaključi ob oddaji prijave s strani mladih na nacionalni natečaj, podrobnejšo »inkubacijo« idej finalistov, vseslovenskim glasovanjem in podelitvijo nagrad, temveč iz leta v leto ponuja podporo mladim v lokalnem okolju, da izboljšajo svojo poslovno zamisel in načrt, predvsem pa vrnejo v lokalno okolje znanje in zanos, ki so jih pridobili skozi program SIA. Sodelovanje s SLOAM, Slovensko agencijo za mlade, ki ima v Sloveniji čez izvajanje tega programa, je tako sklenjeno za obdobje enega leta.
V dobrem desetletju je v projektu SIA sodelovalo že več kot 40.000 mladih iz 28 držav Evrope, Afrike in Azije.
Program Social Impact Award bo letos s podporo ZMŠT izveden v tretjih letnikih trboveljskih srednjih šol, mladi pa bodo vključeni tudi v nacionalno tekmovanje, ki se bo odvijalo vse do oktobra letos. 18. 6. 2021 ob 15h bo v organizaciji ZMŠT potekala delavnica »Social Impact Award Idea Generation«, ki je odprt za vse zainteresirane mlade iz Trbovelj in okolice v starosti od 18 do 30 let, več o temu pa je možno prebrati na spletni strani projekta https://slovenia.socialimpactaward.net.
Dogodek bo izveden na zoom-u, če bo nanj prijavljenih vsaj 10 udeležencev. Samo prijavljeni bodo prejeli povezavo za srečanje. Prijave zbiramo na info@zmst.si.

Podrobnosti

Datum:
18 junija
Čas:
15:00 - 19:00
Kategorija Dogodek:

Prizorišče

ZMŠT
Ulica 1. junija 18
Trbovlje, Slovenija
+ Google Map

ZMST.SI © 2021.