Desetletje mladih

Mesec junij je poseben mesec tudi za nas. Pred desetimi leti smo se preselili v novo stavbo, ki je danes središče dogajanja v mestu.

»Še vedno dobim kurjo polt, ko se spomnim tistega dne,« je le ena izmed izjav mnogih, ki so bili takrat z nami. V zraku je bila posebna energija, toliko zanosa in pričakovanja, da se bo končno zgodilo.

Desetletje nazaj s(m)o mladi v Trbovljah dobili čisto svoj prostor, čisto svojo stavbo. Že pred tem so obstajali prostori (formalni ali neformalni), kjer so se mladi lahko družili, zabavali, se učili, rastli in razvijali. A to je bila pika na i večletnim prizadevanjem takratne ekipe Mladinskega centra Trbovlje in naših številnih podpornikov v lokalnem okolju. Seveda brez pomoči in razumevanja takratnega vodstva Občine Trbovlje ne bi uspeli. Pa se je nekako vse poklopilo – interesi mladih, posluh odločevalcev, nacionalne smernice na področju razvoja mladinskega dela.

Otvoritev je bila dogodek, ki je resnično povezal celotne Trbovlje in nam dal zagon, da smo zaupanje mladih in skupnosti skušali potrditi tudi v dejanjih. Enkrat nam je šlo bolj, drugič manj uspešno od rok. V teh letih so se na tem mestu spletne številne uspešne lokalne in mednarodne, osebne in profesionalne zgodbe, ko s(m)o mladi s pomočjo mladinskih delavcev razvijali sebe in skupnost. Tudi zaradi infrastrukture, ki nam je sedaj na voljo, smo lahko izpeljali preko 50 mednarodnih projektov, v katerih je sodelovalo več kot 1500 mladih, gostili 90 mladih prostovoljcev iz tujine in preko 60 mladih poslali na prostovoljno delo v tujino.

Veseli smo, da je ta stavba postala ena izmed glavnih točk dogajanja v mestu in druženja različnih generacij. Naj tako tudi ostane. Na novo uspešno desetletje!

What's your reaction?
0KUL0LOVE IT0KR NEKI

ZMST.SI © 2024.