DAN TEKA – TEČEMO K SOLIDARNOSTI! “Running with purpose”

Zavod za mladino in šport Trbovlje je dne 20.5.2022 organiziral prvi Dan teka. Največ so s svojim obiskom prispevali prav obiskovalci in tudi društva, ki so se pozitivno odzvala na naše povabilo. Zaradi velike obiskovanosti dogodka in spodbudnega odziva smo motivirani, da v prihodnjih letih Dan teka organiziramo ponovno in ga skupaj z obiskovalci spremenimo v tradicijo.

Dogodek je potekal od 10h do 19h. V jutranjih urah so nas obiskali naši najmlajši, osnovnošolci in srednješolci, ki so s svojim entuziazmom pričarali nasmeh na obrazih obiskovalcev.

V popoldanskih urah je dogodek odprte narave privabil kar nekaj športnih navdušencev. V športnem parku Rudar Trbovlje smo gostili nemalo lokalnih pomembnih imen, ki imajo za seboj še kako pestro in predvsem uspešno športno kariero. Privabili smo več kot 600 obiskovalcev vseh starostnih skupin. Za pestro dogajanje so poskrbela tudi različna lokalna društva katerim so se obiskovalci lahko pridružili in z njimi naredili krajši trening. Za obisk in zanimiv program se zahvaljujemo Karate klubu Trbovlje, Teniškemu klubu Trbovlje, Nogometnemu klubu Rudar Trbovlje in pa Atletskemu klubu Rudar Trbovlje, Plavalnemu klubu Rudar Trbovlje.

Ob koncu dneva se je obiskovalcem predstavil tudi Center za duševno zdravje odraslih Trbovlje, ki je z izbranimi besedami poudaril pomen športne rekreacije in teka za duševno zdravje vseh nas, ob tem pa želimo poudariti, kako pomembno je izzvati družbeno stigmo glede duševnega zdravja in jo normalizirati.  Več o njihovem delu pa si lahko preberete na naslednji povezavi: Center za duševno zdravje odraslih | Zdravstveni Dom Trbovlje (zd-trbovlje.si)

Dogodek je bil seveda tudi dobrodelne narave, saj smo zbirali prostovoljne prispevke, ki jih je v celoti prejel Center za duševno zdravje odraslih Trbovlje/Zdravstveni dom Trbovlje. Namenjena bodo za zagotavljanje osnovnih življenjskih potreb njihovih uporabnikov za katere so obiskovalci odtekli kakšen krog ali pa so se celo pomerili v organiziranih tekih, ki so najboljšim prinesle praktične nagrade.

Iskreno bi se želeli zahvaliti vsem, ki so na dnevu teka prostovoljno prispevali finančna sredstva in vsem donatorjem, ki so nam omogočili realizacijo dogodka ter Centru za duševno zdravje odraslih Trbovlje priskrbeli znesek v višini več kot 1800€ in pa nagrade obiskovalcem  v vrednosti več kot 400€. Iskrena hvala naslednjim donatorjem: Malgaj, trgovsko – servisno podjetje d.o.o., Avtohiša Malgaj d.o.o., RSH, računalniški sistemi Hrovatič d.o.o., Sint d.o.o., GNS plus d.o.o., Telkom, trgovina in storitve d.o.o., Bigman Gorazd s.p., Gostilna Bigman, Zupan Damjan s.p., graverstvo Zupan, Tina Kos s.p. CORE-EX, vadbe in storitve, Proing, Chipolo d.o.o., Projekt nizkih gradenj in geodezija, Žiga Černivec s.p., Butara Aleš s.p., PK Konstrukt, Petra Karabegović s.p., Vene Bojan slikopleskarstvo, Dewesoft d.o.o., Storitve z gradbeno mehanizacijo Dušan Holešek s.p., Tesarstvo in krovstvo Grošelj Igor s.p., IBT svetovanje, projektiranje in inžiniring d.o.o., Ložina Sibila s.p., trgovina in usluge – Montekukuli, R&S Line, Aleš Naraglav s.p., Urarstvo Štimec, Alen Štimec s.p., Market Špik d.o.o., Optika Cestnik, Igor Cestnik s.p., Okrepčevalnica Oskar, Luka Mlinarič s.p.

Iskrena hvala vsem, ki ste nam s podporo in udeležbo pomagali spisati prijetno zgodbo in začrtali pot k novim izzivom. Se vidimo na 2. Dnevu teka!

Prispevek pripravil Timi Umek

What's your reaction?
2KUL0LOVE IT0KR NEKI

ZMST.SI © 2024.