Avoid the hate

O decembrski pustolovščini petih mladih nadobudnežev iz Trbovelj na zgornjem Avstrijskem.

Odločili smo se. Gremo na mednarodno mladinsko izmenjavo Avoid the hate. Kam? V mesto oziroma v vasico Klaffer am Hochficht, severno od Linza. Gremo na pustolovščino, ki se bo začela v letu 2018 in končala v letu 2019. Vmes pa 10 dni novih prijateljstev, novih spoznanj, novih izkušenj, smeha, ustvarjanja spominov, preizkušanja novih stvari in širjenje naših mej ter obzorij.

Maj, Tinkara, Ela, Lara in Tilen. Skupaj s skoraj štiridesetimi vrstniki iz Romunije, Bolgarije, Makedonije, Avstrije, Italije, Grčije in Češke so pod drobnogled vzeli tematiko rasizma, diskriminacije, stereotipov in jih preko videa, gledališke predstave, plesa in kreativnega ustvarjanja raziskovali.

Zaključna predstavite izmenjave Avoid the hate – reci NE sovraštvu.

Na podlagi lastnih izkušenj in zgodb, o katerih so slišali in o njih brali, so pripravili tudi koncept Žive knjižnice, ki so jo v obliki »flash moba« izvedli v mestu Linz, kamor smo se odpravili na ekskurzijo. Glavnina ekskurzije sicer ni bila živa knjižnica, ampak ogled koncentracijskega taborišča Mathausen. Obisk bivšega taborišča, kjer so se odvijale grozote druge svetovne vojne, je močna izkušnja in pogled v preteklost, ki je ne smemo pozabiti, kaj šele ponoviti. Pod vtisom močne izkušnje smo ustvarili zaključne izdelke, nekaj si jih lahko ogledate spodaj.

Odzivi udeležencev:

»Izmenjava je bila super, spoznal sem veliko novih prijateljev, s katerimi smo še vedno v stiku. Najboljši del izmenjave je bila multimedijska ekipa, kjer smo ustvarjali fotografije, videe in animacije.« (Tilen)

VIDEO: https://www.facebook.com/munjid84/videos/2614405858584574/

PLES: https://www.facebook.com/Munjidmedia/videos/397858964284511/

GLEDALIŠKA PREDSTAVA: https://www.facebook.com/munjid84/videos/2615901615101665/

What's your reaction?
0KUL0LOVE IT0KR NEKI

ZMST.SI © 2024.