9 nepozabnih mesecev na Poljskem z novim EVS!

Nepozabna dogodivščina v Krakovu : živahno življenje v stari prestolnici, zanimivo delo, družba mladih s cele Evrope – fantastična izkušnja, ki ti je na dosegu roke. Enostavno se prijavi na novi EVS projekt!


V obdobju 2017-2018 (od 1. oktobra 2017 do 30. junija 2018) bo potekal poseben projekt, ki ga organizira poljska mladinska organizacija iz Krakova – STRIM (Stowarzyszenie rozwoju i integracji mŁodziezy). Njihov namen je spodbujati aktivno delovanje mladih, ki jih zanimajo teme, kot so družbeni problemi, odprtost, mednarodno izobraževanje in kultura, kar se kaže tudi v njihovem novem projektu. Ta namreč prostovoljcem EVS nudi možnost nadgraditi svoje znanje in veščine skozi delo v poljskih izobraževalnih institucijah, vključenih v neformalno in priložnostno učenje.

Delo bo potekalo v različnih gostiteljskih organizacijah, med katerimi lahko izbiraš: mladinske centre, mladinske organizacije, ki se ukvarjajo z mladimi z motnjami v duševnem razvoju, javno knjižnico Wojewodzka – regionalno knjižnico, mladinske klube in vrtce. Vsem bo skupno vključevanje prostovoljca v njihovo vsakdanje delo, kjer bo spoznaval nove metode dela, nudil pomoč pri vsakodnevnih opravilih, aktivno sodeloval pri pripravi predstavitve svoje kulture in jezika na zabaven ter zanimiv način in pripravljal tudi lastne projekte glede na svoja zanimanja in sposobnosti. Vsaka organizacija ima različne poudarke, nekateri posvečajo posebno pozornost ekološki problematiki, drugi so bolj športni, tretji bolj umetniški, vsem pa je skupno razvijati kreativnost in spodbujati odprtost ter radovednost mladih in najmlajših. Nad vsem pa bo seveda bedel STRIM v vlogi usklajevalne organizacije.

Ker je poleg samega dela pomembno tudi to, kako boš lahko preživljal prosti čas, pa ti za to v Krakovu ni treba skrbeti. Mesto je namreč polno različnih dogodkov, zanimivih kotičkov in tako prepredeno z zgodovino, da ti zagotovo ne bo dolgčas.

Če te torej zanima EVS prostovoljstvo v enem izmed biserov Evrope  v pestri družbi EVS-ovcev z vse Evrope, nas kontaktiraj preko e-pošte mct@mct.si, naše facebook strani ali pa se oglasi v MCT-ju osebno, kjer ti bomo z veseljem razložili, kar te bo zanimalo in ti tudi pomagali pri pisanju prijavnice, katere rok za oddajo je 10. april 2017. Pridruži se EVS družini in prični svojo dogodivščino!

 

 

What's your reaction?
0KUL0LOVE IT0KR NEKI

ZMST.SI © 2024.