7 ZA POLETNO BRANJE

Sedem – število dni v tednu, celin in morij, barv mavrice,  mostov mesta Königsberg – znamenitega matematičnega problema, ljudi, obglavljenih na Tower Greenu znotraj londonskega Towra, smrtnih grehov in naslov filma (tistega z mlajšim Bradom Pittom), del kode najslavnejšega vohuna – Bonda, Jamesa Bonda, ter število …

 

… pisateljic, ki so v okviru prve delavnice kreativnega pisanja Mladinskega centra Trbovlje pod taktirko Romana Rozine ustvarile kratke zgodbe.

Kljub sledenju skupni rdeči niti – sporočilu Pridi ob osmih zvečer. M. – so se pod peresi (in tipkovnicami) pisateljic izpisale zgodbe, tako različne med seboj, kot so si različne pisateljice. Izkusile so, kako težko je pisati »kratko« ter pri tem zajeti bistvo, pritegniti bralca, predstaviti junake in ustvariti točno želeno vzdušje.

Na njihovi poti do cilja jih je spremljal mentor, že omenjeni pisatelj Roman Rozina (za katerega seveda veš; če pa bi rad o njem izvedel kaj več, si preberi naš intervju z njim).

Nekateri ste lahko del zgodb že okusili na literarnem večeru, kjer so jih predstavile pisateljice. Da pa se boste lahko posladkali z njimi v celoti, smo jih zbrali na enem mestu – v naši prvi e-knjigi z naslovom – kako drugače kot – Pridi ob osmih zvečer. M. , ki je dostopna povsem brezplačno na naši spletni strani.

Naj vam teknejo!

What's your reaction?
0KUL0LOVE IT0KR NEKI

ZMST.SI © 2024.