1)      Ker lahko spoznaš nove prijatelje

Se tudi ti med tednom večinom družiš s sošolci z iste šole? V MCT prihajajo mladi različnih starosti in z različnih koncev Trbovelj, tudi Zasavja. Zato je to idealen prostor, da spoznaš nove ljudi in ugotoviš, da poslušate podobno glasbo, obožujete isti film ali pa ne marate iste snovi pri zgodovini.

 

2)      Ker lahko kakovostno preživiš prosti čas

V okviru Open kluba se enkrat na teden dogaja tudi vodena aktivnost. Možnosti so (skoraj) neomejene, odvisne pa so od predlogov, ki jih dobimo s strani mladih. Punce se lahko na delavnici na primer naučite trikov ličenja, naučite kvačkati, se pridružite ustvarjalnim delavnicam, fante pa bosta morda bolj zanimala ročni nogomet in namizni tenis. Vedno pa obstaja možnost, da mladi sami predlagate aktivnosti, ki si jih želite početi.

 

3)      Ker nisi na telefonu, računalniku ali tablici

Zagotavljamo vam, da ob obilici družabnih iger, ki so vedno na voljo v klubu MCT, novi mizi za namizni tenis in ročnemu nogometu zagotovo ne bo tako dolgčas, da bi pogrešali svoj računalnik.

 

4)      Ker je to lahko prostor za skupinsko učenje ali delanje nalog

Skupinsko delanje nalog je zabavno, to vemo vsi. A kaj, ko tega ne moreš početi v šolski knjižnici, ker si moraš vmes povedati še toliko zabavnih stvari, ki pa se knjižničarki, ki v knjižnici želi tišino, ne zdijo prav nič smešne. MCT lahko izkoristiš tudi za skupinsko učenje in delanje nalog, poleg pa lahko poslušaš tudi svoj najljubši komad. V družbi prijateljev. Naglas.

 

5)      Ker lahko klepetaš v tujem jeziku in izveš kaj o novi državi, kulturi

Mladinski center Trbovlje je dom in delovno mesto tudi za številne tuje prostovoljce, ki k nam pridejo v okviru Evropske prostovoljske službe.

 

6)      Ker se lahko zaljubiš

V klubu MCT se je spletlo že nešteto ljubezenskih vezi, nekatere izmed njih trajajo še vedno – kot zgodba Eve iz Avstrije in Gearraia s Severne Irske, ki sta se tu spoznala, zaljubila in kasneje tudi poročila. Klopce na streni MCT pa so že tradicionalno zbirališče sveže zaljubljenih parčkov.

 

7)      Ker lahko za trenutek odmisliš šolo

Klub MCT je prostor, kjer ti ne bomo težili s šolo in šolskimi obveznostmi, razen če si tega želiš. Je prostor, kjer se lahko neobremenjeno družiš s prijatelji in vrstniki, v miru spiješ kavo in načneš kakšno zanimivo debato.

 

8)      Ker lahko vedno najdeš zanimivega sogovornika

MCT je stičišče različnih generacij ljudi, ki so aktivni na številnih področjih in v sebi skrivajo vsak svojo unikatno zgodbo. Vsem je skupno to, da se radi družijo in spoznavajo nove, drugačne ljudi. Bodisi je to aktiven upokojenec, ki vsako leto 3 mesece potuje po svetu ter dela za hrano in prenočišče, mladi prostovoljec, ki se je pravkar vrnil z mladinske izmenjave na Portugalskem, kjer je prvič v življenju surfal, ali pa študentka, ki je iz svojega hobija ustanovila podjetje … Vedno pa lahko svoje težave zaupaš tudi mladinskim delavcem ali pa se z njimi pogovarjaš o stvareh, ki jih svojim staršem nočeš zaupati.

 

9)      Ker lahko prvi izveš za novo izmenjavo

Danska, Portugalska, Nemčija …Kam bi šli pa letos? Mladinski center Trbovlje vsako leto organizira več mladinskih izmenjav na različne teme (gledališče, socialno podjetništvo, literarno ustvarjanje, multimedia ipt.), prav tako pa se z mladimi udeležujemo mladinskih izmenjav tudi v tujini. Letos gremo v maju na Dansko, poleti pa predvidoma še dvakrat na Portugalsko in v Nemčijo. Za več informacij spremljaj naš FB profil in spletno stran.

 

10)   Ker lahko sam predlagaš, kaj bi počel in uresničiš svoje ideje

Program kluba MCT soustvarjajo mladi, kar pomeni, da se bo pri nas dogajalo tisto, kar vam je zanimivo, privlačno, zabavno. Nobena ideja ni napačna, samo tista, ki je ne uresničiš! Zato smo ti mladinski delavci vedno pripravljeni prisluhniti in ti pomagati pri uresničitvi še tako norih idej.

 

Open klub je prostor za druženje mladih, t. i. »Plc za henganje«. Poteka trikrat tedensko: vsak torek in četrtek od 13h-17h, ob petkih pa 20-24h. Vse aktivnosti so brezplačne in namenjene mladim. Preprosto prideš in se imaš »fajn«!

Kakšen je vaš odziv?
0KUL0LOVE IT0KR NEKI

ZMST.SI © 2023.